Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

Sydämellisessä Etelä-Karjassa, tarkemmin Kiteellä sijaitseva talli omaa maalaistallin hengen, vaikka harrastuspuitteet ovat ensiluokkaiset. Lähipiirissä on vain muutamia mökkejä ja omakotitaloja, autoja kulkee vähän ja monipuolinen luonto kutsuu heti ovelta.

Maastoreitit upeissa metsä-, järvi- ja suomaisemissa sekä pelloilla antavat luvan rentoutua kiireisen arjen keskellä ja baana, kenttä sekä maneesi tuovat mahdollisuuden treenata hiki hatussa vuoden ympäri. Kilpailuja ajatellen laaja hiekkapohjainen parkkialue on saanut myös osansa tallin piha-aluetta.

Juuri remontoitu talli punaisine seinineen näyttää siltä, että se olisi otettu suoraan jostakin vanhasta suomalaisesta elokuvasta. Myös sisältä siisti talli on turvallinen ja sinne mahtuu 20 hevosta. Tallissa on tilavien peruskarsinoiden lisäksi kolme suurempaa varsomiskarsinaa, pieni sairaskarsina sekä muutama vapaa paikka kauempaa saapuville kisaajille. Tallissa on myös tilava pesuboxi, lämmitetty toimistotila, rehuvarasto sekä kaksi satulahuonetta. Ulkohuussi löytyy parkkipaikan läheltä. Kaksi hiekkapohjaista tarhaa jykevin puuaidoin on rakennettu lähes kiinni tallin ulkoseinään ja maneesin takana on vielä kolme pienempää hiekkatarhaa. Kaksi laaja metsäpihattoa sijaitsevat tallin takana ja suurin osa tallin hevosista majaileekin niissä, kummassakin pihatossa on kaksi jykevää suojaa.

Maneesi on vastikään valmistunut hyvin valaistu ja tilava halli, kuitupohja ei pöllyä ja joustaa sopivasti. Lämmitetyn maneesin pohjoisseinämällä on katsomo ja maneesin kaikilla seinillä on peilit.

Kartta lähialueesta tulossa!

KUVA KUVA KUVA

Tallin arki ja ohjeita

7.00 Ruokinta
8.00 Tallissa asuvat ulos
13.00 Ruokinta
14.00 Ratsastustunteja max. 3 päivässä
17.00 Ruokinta
21.00 Tallissa asuvat sisään

Pihaton hevosille annetaan mössöt aamulla ja illalla, tallissa asuville aamuheinien ja iltaheinien yhteydessä. Muut mössöt annetaan päiväheinien yhteydessä.

Loimitus sään mukaan maalaisjärkeä käyttäen, samoin mm. linimentit, jalkojen kylmäämiset, suojat jne. Tallin henkilökunta on aina paikalla neuvomassa, mutta oppilaiden toivotaan harjoittelevan hoitamista itse. Jos jokin on epäselvää, niin apua saa varmasti.

Kunnon heijastimet aina maastoon, heijastinliivi myös valoisalla.

Tallin vakiokalustoa

Hallittua kaaosta kasassa pitää Irina, kolmissakymmenissä huiteleva energinen tummahiuksinen nainen. Poniratsastajan mittoihin jäänyt Irina tuskailee useinmiten paperihommien keskellä, vaikka työskenteleekin tallilla mahdollisimman paljon. Irina on tarkka järjestyksetä ja turvallisuudesta, vastuuntuntoinen nainen käyttäytyy kuin kanaemo. Nainen tulee kaikkien kanssa toimeen ja hän keksii kyllä tekemistä jos meinaa tulla tylsää. Silloin tällöin vaikuttaa siltä, ettei Irina osaa olla hiljaa.

Valmentajan pestissä tallilla pyörii Nina. Hän on pitkäjalkainen ja hoikka, aina tekemässä jotakin. Aivan lyhyeksi leikatut hiukset ja snake bitesien koristamat huulet saavat nelikymppisen naisen näyttämään nuorekkaalta. Ninan huumorintaju on kyseenailainen ja jakaa mielipiteitä, nimittäin musta huumori, puujalkavitsit sekä nörttijutut ovat kovassa käytössä. Energinen ja käytännönläheinen ja Islannissakin työskennellyt Nina on tallilla jatkuvasti työn touhussa. Ratsastuskenopettajan erikoisammattitutkintoon valmistavan koulutuksen, Centered Riding-ohjaajakoulutuksen ja valmentajakoulutuksen käynyt valmentaja osaa asiansa.

Tallitöistä vastaa Jesper ja Mikaela. Jesper on pitkänhuiskea ruskeahiuksinen hurmuri hyvin treenatun kroppansa kanssa. Vähäsanainen mies on kiltti ja melko huoleton - Irinan mielestä jopa liian huoleton. Mikaela taas on hyvin puhelias parikymppinen nainen mustine hiuksineen ja kirkkaansinisten silmien kääntäessä katseita. Mikaela on päättäväinen eikä luovuta helpolla, hän on myös taitava ratsastaja ja läpiratsastaakin tallin hevosia.

Kaksoset Moona ja Kiira ovat 16-vuotiata innokkaita "talliorjia", niinkuin Irina sanoo. Kaksin kappalein blondeja kaikkeen suostuvia apukäsiä on korvaamaton apu tallin kiireisessä arjessa ja tyttöjä näkeekin tallilla lähes päivittäin. Kummatkin kaksoset ovat kilttejä, mutta Moona pysyttelee mieluummin hevosten seurassa ja on hiukan sosiaalisesti kömpelö sekä rääväsuinen. Kiira on kaksosista se puheliaampi ja on aina kertomassa ties mitä tarinoita. Kiira esittelee paikkoja mieluusti uusille ihmisille ja värittää tallin arkea kummallisilla jutuillaan.

Yksinhuoltajaksi aikoinaan jääny kuuteenkymmeneen ikävuoteen yltänyt Tapani on Irinan isä. Hän pyörii tallilla heittämässä huonoa huumoria ja viihdyttämässä tallin junnuja. On Tapanista hyötyäkin, mies ei pelkää tehdä töitä ja onkin usein korjaamassa aitoja tai nikkaroimassa jotakin uutta tallin pihaan. Miehen jo harmaantumaan lähteneet hiukset eivät ole saksia nähneet vuosiin, partaakaan ei Tapanilta puutu. Lempeän hymyn omaavaan mieheen on helppo luottaa ja Tapani on aina valmis auttamaan asiassa kuin asiassa. Hevosen selkään Tapani harvemmin eksyy, mutta käsittelee hevosia mieluusti ja taidolla maastakäsin. Nuorempana hevosia omistanut mies on usein opettamassa hevosille mitä kummallisimpia temppuja.

 

Ulkoasu © Lumikatti ¦ CSS © Lumikatti ¦ Taustakuva © Vintage Backgrounds ¦ Vieraskirjakoodi © Viimakoura
Kuvat © Merkinnät erikseen jokaisen kuvan yhteydessä ¦ Tekstit © Lumikatti, ellei toisin mainita

Vindhani on virtuaalitalli ¦ Vindhani is a sim-game stable

©2019 Vindhani - suntuubi.com